Timber-asiakaslehti 2022/2023

Tutustu verkkokauppaamme videolla

Palvelumme

Entistä parempi verkkokauppa

KATRI RIIHIVAARA, Kuvat: Mikko Tikka / Fotonokka, iStockphoto & Seppo Samuli

”Paljon työtä on tapahtunut niin sanotusti konepellin alla eli olemme uudistaneet infrastruktuuria ja digitalisoineet omia myyntiprosessejamme. Tämä näkyy asiakkaille palvelun nopeu- tena.” Parempaa varaston hallintaa Sahatavaran tilaaminen verkosta tuo asiakkaille lisätukea ja joustoa varaston hallintaan, kun omaa varastoaan voi tarpeen vaatiessa täydentää nopeasti. Timber Marketplacen saatavuuden ennustettavuutta on kehitetty matemaattisen mallinnuksen avulla. Verkkokaupassa voi nyt tilata myös sellaista sahatavaraa, jota ei vielä ole Metsä Fibren varastossa, mutta joka on jo suunni- teltu sahojen tuotantoon. Lisäksi tilauksia voi samalla kerralla tehdä useille eri toimituspäiville eli suunnitella varaston kokoa ennakkoon. ”Uudistuneessa verkkokaupassa asiakkaamme näkevät saha­ tavaran saatavuuden kolmen kuukauden päähän. Tämä yhdistet- tynä siihen, että tilauksia voi ajoittaa useammalle toimitukselle, antaa joustoa asiakkaan oman varaston hallintaan.” Palvelu käyttöön yhteyshenkilön kautta Timber Marketplace on saatavilla kaikille Metsä Fibren saha­ tavara-asiakkaille. Palvelun saa käyttöön omalta asiakasyhteys- henkilöltä, joka opastaa palvelun käytössä. Tueksi löytyy myös ohjevideo. Verkkokauppa on erinomainen palvelu etenkin asiakkaille, jot- ka tarvitsevat satunnaisesti pienempiä määriä sahatavaraa lyhyellä varoitusajalla. Tilauksen matkaa sahoilta voi seurata reaaliaikai- sesti Track & Trace -online-palvelussa. ”Kehitämme digitaalista ostamista jatkuvasti saamamme pa- lautteen perusteella, ja uskomme sahatavaran verkkokaupan yleis- tyvän tulevaisuudessa. Verkkokaupan etuna on, että se palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden.” •

Timber Marketplace on uudistettu parantamaan ostokokemusta. Tilauksia voi nyt tehdä useille eri päiville samalla kertaa.

“Haluamme tarjota asiakkaillemme aidosti modernin, helppo- käyttöisen verkkokaupan, joka auttaa heitä omassa liiketoimin- nassaan”, kertoo Metsä Fibren myyntijohtaja ja verkkokauppa­ uudistuksen projektipäällikkö Katja Salmenkivi . Timber Marketplace on sahatavaran verkkokauppa Metsä Fib- ren sahateollisuuden asiakkaille. Verkko-ostaminen on ollut mah- dollista jo vuodesta 2017, mutta nyt verkkokauppaa on uudistettu entistä paremmaksi. ”Täysin uudistettu verkkokauppamme mahdollistaa nopean ja helpon sahatavaratuotteiden tilaamisen ja ostamisen. Sen avulla haluamme auttaa asiakkaitamme varastojen hallinnassa ja osto- prosessien optimoinnissa.” Kehittämistyön perustana toimi sahatavara-asiakkaille tehty kysely. Saadun palautteen perusteella verkkokaupan ostoprosessia lähdettiin tarkastelemaan sahalta asti. Kyseessä ei ollut siis pelkkä verkkokaupan toiminnallisuuksien kehittäminen.

Katja Salmenkivi Myyntijohtaja ja Timber Marketplacen kehityksen projektipäällikkö. Verkkokaupan kehityksessä Salmenkivi on päässyt hyödyntämään vahvaa liiketoiminnan ymmärrystään.

Sahatavaran tilaaminen verkosta tuo joustoa varaston hallintaan.

49

Powered by