Timber-asiakaslehti 2023

Sujuva yhteistyö mahdollistaa tulevaisuuden kasvun. Kuvassa vasemmalta: Metsä Fibren myyntikoordinaattori Fatma Evrin-Görlich, Cordes-yhtymän perustaja Bernhard Cordes, toimitusjohtaja Andreas Cordes ja Metsä Fibren myyntijohtaja Alexander Köberl.

Rengon sahoilta. Mäntytoimitukset tulevat Merikarvialta, Lappeenrannasta tai Rauman uudelta sahalta. ”Haluamme kasvattaa vientiä, ja männylle olisi mark- kinoita erityisesti Espanjassa ja Englannissa. Tämän takia Rauman saha on meille todella tärkeä. Saatamme saada sieltä jatkossa myös raaka-ainetta liimapuutuotantoon ja ponttilaudan valmistukseen”, Cordes sanoo.

Laatu on kaikki kaikessa

Asiakkaat odottavat tuotteilta erinomaista laatua. Cordesin veljesten mukaan pohjoinen ja suomalainen puu vastaavat tähän tarpeeseen erinomaisesti. Herzel kertoo asiakkaiden edellyttävän, että raaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. ”Kun valmistamme tuotteita pohjoisesta raaka-aineesta, asiakkaamme tietävät, että maissa noudatetaan järkevää metsälainsäädäntöä. He myös odottavat, että me maahan- tuojana ja höyläämönä hyödynnämme sertifioitua tavaraa, joka on tuotettu vastuullisesti.” Cordesin tuotteet on FSC®- ja PEFC-sertifioitu. Kestävän metsätalouden sertifiointi on ollut tärkeää myös uusille markkinoille laajentuessa.

Valtaosa raaka-aineesta tulee Suomesta

Myös muut Cordes-yhtymään kuuluvat yhtiöt luottavat Metsä Fibren sahatavaraan. Esimerkiksi ulkoverhoiluja valmistavan warendorfilaisen Osmo Holz und Colorin käyttämästä havupuusta peräti 70 prosenttia tulee Suo- mesta, yrityksen toimitusjohtaja, Andreas Cordesin veli Christian Cordes kertoo. ”Käytämme lähes ainoastaan suomalaisia tuotteita. Niiden laatu sopii erityisen hyvin pintakäsiteltäväksi maaleillamme. Laadukkaan suomalaisen sahatavaran ja Premium Osmo -maalimme yhdistelmällä saamme aikaan ainutlaatuisia ulkoverhoilutuotteita.” Yritys on viime vuosina investoinut tuotteiden jatkojalos- tukseen ja nykyaikaistanut maalaamojaan. ”Luotamme siihen, että käyttämällä laadukasta suoma- laista puuta, voimme kasvaa ja menestyä myös jatkossa.” Niin ikään Saksan Göttingenissä sijaitseva Holz Henkel hyödyntää Metsä Fibren sahatavaraa. Yrityksen liike- toiminnasta 60 prosenttia koostuu höyläystoiminnasta ja 40 prosenttia puun tuonnista sekä ulkomaankaupasta. Tuot- teet myydään enimmäkseen jälleenmyyjäverkoston kautta DIY-markkinoillle ja jalostusteollisuudelle. ”Kuulumme johtaviin höyläämöihin Saksassa. Meillä on erittäin hyvä maine, mitä tuotteen laatuun tulee. Siksi kuulumme Euroopan höyläämöalan liittoon (VEH), jonka luokitteluohjeita olemme jo kymmenen vuoden ajan nou- dattaneet höyläämötuotteissamme”, kertoo Holz Henkelin toimitusjohtaja Torsten Herzel.

Kumppanuus tukee kasvua

Hyvä yhteys raaka-ainetoimittajan kanssa on kasvun edel- lytys. Kun volyymit ovat isoja, kuljetusten aikataulutukseen ja tuotteen laatuun on voitava luottaa. ”Saamme Metsä Fibreltä laadukasta sahatavaraa oikean määrän oikeaan aikaan. Se on meille erittäin tärkeää”, Andreas Cordes sanoo. Kaikki Cordes-yhtymän yritykset käyttävät Metsä Fibren Metsä Timber Online -portaalia, jonka avulla tilauksen sta- tusta on helppo seurata. Lisäksi ne saavat portaalin kautta tie- toa tuoteparannuksista, uusista investoinneista ja markkina- muutoksista. Kumppanuudessa on Cordesin mukaan kyse myös yh- dessä kasvamisesta ja kehittymisestä. ”Hyvä kumppanuutemme Metsä Fibren kanssa tarjoaa meil- le valtavat kasvumahdollisuudet myös tulevina vuosina.”•

48

TIMBER

Powered by