Lyhyesti
Tunnustus vastuullisuustyöstä Metsä Fibre sai vuonna 2021 jo toisen kerran vastuul- lisuusarvioitsija EcoVadiksen korkeimman platina- tason tunnustuksen. Se myönnettiin ympäristöön, työelämän käytäntöihin, eettisiin toimintatapoihin ja toimitusketjuihin liittyvästä työstä. Yhtiö kuuluu parhaimman yhden prosentin joukkoon EcoVadiksen arvioimien sellu-, paperi- ja kartonkivalmistajien joukossa. “Saamamme tunnustus oli mainio huipennus muu- toinkin hyvälle vuodelle. Platinatasoon yltää vuosittain vain yksi prosentti kaikista arvioiduista yrityksistä”, sanoo kestävän kehityksen päällikkö Marko Ruottinen Metsä Fibreltä. www.ecovadis.com
Suomalainen puu upeasti esillä Helsinki-Vantaalla Matkailijat toivotetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman uudistetussa terminaali 2:ssa tervetulleiksi suomalaisen luonnon sekä kotimaisen suunnittelu- ja käsityöosaamisen avulla. Suomalaista puusepäntyötä hienoimmillaan esittelee terminaalin lähtöaulassa oleva puinen katto, joka aaltoilee korkeimmillaan 16 metrin korkeudella lattiasta. Arkkitehtuurin kerrotaan saaneen vaikutteita klassisesta suomalaisesta muotoilusta, kuten Tapio Wirkkalan Ultima Thulesta, ja maantieteellisistä korkeuskäyristä. Kattoelementeissä on käytetty CLT- eli monikerrospuulevyä, jonka pintapuuna on suomalaista kuusta. Uniikkeja elementtejä on 7 700 neliömetrin kattoalalla yhteensä 500 kappaletta, joista kukin on 3x6-metrinen ja jopa 1 500 kilon painoinen. Ristiinliimattu puu pitää hyvin muotonsa, joten katon muotoilu ei vuosien kuluessa kärsi. Kappaleiden valmistuksessa käytettiin 3D-mallinnusta ja CNC- työstöä, mutta viimeistely tehtiin käsityönä. Katon on suunnitellut ALA Arkkitehtien Juho Grönholm ja puurakentamisesta vastasi Raision Puusepät Oy. Suomalainen luonto näkyy saapuvien matkustajien aulassa myös dioraamana nimeltä Luoto. Se on matkustajille virkistävän koke- muksen tarjoava elävillä puilla, oikeilla kasveilla ja valtavilla kivillä somistettu kuvaelma luonnosta. Terminaali 2:n laajennus on osa lentoaseman omistaman Finavian miljardin euron arvoista kehitysohjelmaa. Sen kotimaisuusaste eli suomalaisten yritysten kanssa tehtyjen sopimusten arvon osuus koko investoinnista on noin 90 prosenttia.
Tukea tulevaisuuden osaamiseen
Metsä Group lahjoitti keväällä 2022 yhteensä lähes miljoona euroa seitsemälle suomalaiselle yliopistolle. Lahjoitukset kohdistettiin yliopistosta riippuen teknii- kan, luonnontieteelliselle tai maatalous-metsätieteelli- selle koulutusalalle. Vuoden 2021 lopulla Metsä Group lahjoitti yhteensä 500 000 euroa kumppaniyliopistoil- leen Helsingin ja Oulun yliopistoille.
Lähde: Finavia
5
Powered by FlippingBook