Timber-asiakaslehti 2022/2023

Lyhyesti

75 % Metsät peittävät yli 75 prosenttia Suomen maa­ pinta-alasta. Suomi on suhteellisesti Euroopan metsäisin maa.

12,6 % Suomessa on 2,9 miljoonaa hehtaaria suojeltuja ja rajoitetussa metsätalouskäytössä olevia metsiä, joiden osuus metsä­ pinta-alasta on 12,6 prosenttia.

108 m 3 Suomen metsät kasvavat vuosittain noin 108 miljoonaa kuutiometriä.

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Pikku-Finlandia näyttää mallia kiertotaloudesta

Kiitos asiakkaillemme!

Metsä Fibren asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin jälleen keväällä 2022 Euroopan, Aasian ja Tyynen­ meren maiden (APAC), Lähi-idän ja Afrikan (MEA) sekä Amerikan myyntialueillamme. Kiitämme sahatavara-­ asiakkaitamme aktiivisesta osallistumisesta ja kehi- tämme toimintaamme edelleen.

Pikku-Finlandia on Helsingin Töölönlahdella sijaitsevan Finlandia-­ talon peruskorjauksen ajaksi rakennettu paviljonkimainen väistötila. Suomalaisen puuarkkitehtuurin taidonnäyte on toteutettu Helsin- gin kaupungin, Finlandia-talon, Aalto-yliopiston sekä FM-Hausin yhteisprojektina, ja sen elementit on rakennettu Metsä Woodin Kerto® LVL -tuotteilla. Pikku-Finlandia edustaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden mu- kaista rakentamista, sillä se on rakennettu siirrettävistä ja uudelleen käytettävistä puumoduuleista. Rakennuksen erikoisuutena ovat kuoritut männynrungot, jotka toimivat kantavina pilareina. Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon perus- korjauksen valmistuttua Pikku-Finlandia voidaan siirtää uuteen paikkaan ja muuntaa esimerkiksi päiväkoti- tai koulurakennukseksi.

Tutustu kyselyn tuloksiin verkkosivuillamme

Berliiniin yli 30 puukoulua

Saksalainen Berliinin kaupunki rakennuttaa vuoteen 2025 mennessä 32 kolmikerroksista puista koulua. Koulut kootaan esivalmistetuista puumoduuleista, jotka nopeuttavat rakentamista. Moduulien liitoksiin käytetään Metsä Woodin Kerto LVL® -viilupuusta valmistettavia korkealuokkaisia, terästä vahvempia GLVL-palkkeja.

6

Powered by