Timber-asiakaslehti 2022/2023

Lyhyesti

Tutustu sahausprosessiin Olemme avanneet asiakkaillemme sahausprosessista kertovan verkkokurssin. Sen avulla pääsee tutustu- maan tarkemmin, kuinka ensiluokkainen sahatavara syntyy, ja mitkä tekijät vaikuttavat sen laatuun. Kurssi löytyy Metsä Learning Hub -palvelusta, jossa on tarjolla myös kestävästä kehityksestä kertova kurssi. Palvelun saa käyttöön ottamalla yhteyttä omaan asiakasyhteyshenkilöönsä.

Luonnon monimuotoisuutta tukemassa

Metsä Group tukee rahallisin panoksin ja asiantuntemuksellaan luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjen tilaa parantavia alueellisesti olennaisia ja vaikuttavia kehityshankkeita Suomessa. Toimenpiteet ovat osa yhtiön vuosien 2021–2030 aikana toteuttamaa Luonnon- hoidon ohjelmaa. Talousmetsien ulkopuolella toteutettavat hankkeet voivat liittyä esi- merkiksi lintuvesiin ja kosteikkoihin, virtavesireitteihin, pienvesiin ja rantaluontokohteisiin, pölyttäjien elinolosuhteisiin tai uusiin vesiensuojelumenetelmiin. ”Olen iloinen siitä, että perustimme ohjelman, joka turvaa metsien monimuotoisuutta. Panostamme hankkeeseen 10 vuoden aikana useita miljoonia ilman voittotavoitteita”, kertoo Metsä Groupin vastuullisuusasioista vastaava johtaja Katja Tuomola . Metsäluonnon monimuotoisuutta turvataan myös lehtojen suoje- lulla. Suomen metsien pinta-alasta vain 1–2 prosenttia on lehtoja, mutta niissä elää noin 45 prosenttia uhanalaisista metsälajeista. ”Lehtojen runsasravinteinen maaperä luo edellytykset runsaan kasvilajiston esiintymiselle, mikä puolestaan tarjoaa ravintoa esi- merkiksi hyönteisille. Siksi suosittelemme lehdoille luonnonhoitoa puunkasvatuksen sijaan.” Metsä Group käy vuodesta 2022 alkaen läpi omistajajäsentensä metsissä sijaitsevat lehdot ja neuvoo niiden hoidossa.

Tekoäly tukee puunhankintaa Metsä Groupin kehittämä ja käyttöön ottama sovellus hyödyntää monipuolista Suomessa saatavilla olevaa avointa paikkatietoaineistoa ja tekoälyä puustotietojen arviointiin. Sovelluksen avulla voidaan arvioida puu- kauppaa varten puusto- ja leimikkotiedot luotettavasti jopa ilman maastokäyntiä. ”Sovellus määrittää kohteen puustotiedot kuten tukkiprosentin, puulajeittain järeyden, laadun ja runko­ lukusarjan. Julkisia paikkatietoaineistoja täydenne- tään omilla aineistoillamme kuten hakkuukoneiden mittaustiedolla ja sahojen tukkimittareista kerätyllä tiedolla”, kertoo Metsä Groupin puunhankinnan ja metsäpalveluiden digitalisaatiojohtaja Olli Leino .

7

Powered by